(+358)45 266 8665

Faskia käsittely

Faskia käsittely on manuaalinen terapiamuoto, joka keskittyy faskian eli sidekudoksen hoitoon. Faskia on kehossa oleva sidekudosverkosto, joka ympäröi lihaksia, luustoa ja muita kehon rakenteita. Faskian terveydellä ja joustavuudella voi olla merkittävä vaikutus kehon toimintaan ja hyvinvointiin. Tässä on yleiskuvaus faskia käsittelystä:

1. Arviointi: Faskia käsittely alkaa yleensä asiakkaan arvioinnilla. Terapeutti voi keskustella asiakkaan kanssa heidän oireistaan ja tarpeistaan sekä suorittaa fyysisen tarkastelun tunnistaakseen ongelma-alueet.

2. Käsittelytekniikat: Faskia käsittelyssä käytetään erilaisia manuaalisia tekniikoita, jotka pyrkivät vaikuttamaan faskian elastisuuteen, liikkuvuuteen ja kireyteen. Yleisimpiä tekniikoita ovat:

  • Faskian venyttely: Terapeutti käyttää erilaisia venytysliikkeitä parantaakseen faskian joustavuutta.
  • Syväkudoshieronta: Hieronta, joka keskittyy syvälle lihaksiin ja faskiaan.
  • Myofaskiaalinen vapautus: Tarkoituksena on löytää ja vapauttaa tiukkoja tai kireitä alueita faskiassa.
  • Faskian rullaus: Asiakas voi myös saada ohjeita faskian omatoimiseen rullaamiseen harjoitteiden avulla.

3. Rentoutuminen ja kivunlievitys: Faskia käsittely voi aiheuttaa hetkellistä epämukavuutta, mutta sen jälkeen monet asiakkaat kokevat rentoutumista ja kivunlievitystä. Käsittely voi auttaa vähentämään lihaskireyttä, parantamaan verenkiertoa ja edistämään liikkuvuutta.

4. Useammat hoitokerrat: Yksi faskia käsittely ei yleensä riitä pitkäaikaisten ongelmien korjaamiseen. Usein suositellaan useita hoitokertoja saavutettavien tavoitteiden mukaan.

Faskia käsittelyn tavoitteena on palauttaa faskian luonnollinen liikkuvuus ja elastisuus, mikä voi auttaa lievittämään kipua, parantamaan liikkuvuutta ja edistämään yleistä hyvinvointia. Se voi olla hyödyllinen erilaisissa tilanteissa, kuten urheiluvammojen hoidossa, kroonisen kivun hallinnassa ja liikkuvuuden parantamisessa. On tärkeää, että faskia käsittelyä suorittaa koulutettu ja pätevä terapeutti.

Hieronta on pehmytkudosten mekaanista käsittelyä erilaisia tekniikoita hyödyntäen. Hieronta vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa, lisää verenkiertoa hetkellisesti hierottavalla alueella, venyttää pehmytkudosta ja ennen kaikkea tuntuu mukavalta ja rentouttaa.

Käsittelyn aikana voidaan käydä läpi isoja kokonaisuuksia tai keskittyä johonkin tiettyyn vaivaan tai osa-alueeseen asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Koulutetut hierojat ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä.